Sayfalar

Web Site Tasarımı Neden Bu Kadar Önemli

Web tasarım günümüzde ve gelecekte en önde gelen sektörlerden biri olmuş durumda. Her işletmenin bir web site sahibi olması rekabet düzeyi açısından oldukça önemli bir faktördür. Bu işi diğer işler gibi düzgün ve doğru bir şekilde yapmak çok önemlidir. Her sektörün kendine has bir özelliği vardır, bu nedenle web sitenin de bu firma için kendine has özelliklerini anlatabilecek bir yapıda olması gerekiyor.
Göze hoş gelen bir web tasarımı müşterinin veya ziyaretçinin sitede uzun süre kalmasına ve güven vermesi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca sitedeki menü, linklerin yapısı ve düzeni de önemli bir faktördür. Web sitenin ziyaretçinin amacına hizmet eden bir yapıda olması firma için kazanç hanesine artı bir puan eklemesi demektir. Sitenin hızı diğer rakip sitelerin hızından daha fazla olması sizi birkaç adım öteye atabilir.
Web sitesi tasarlamak kimi zaman çok düşük maliyetler ile yapılabildiği gibi çok büyük uğraşlar ve maliyet gerektirebilir. Bu etmenler kişinin nasıl bir web tararım istemesiyle doğrudan orantılıdır. Google kendine özgü bir kodlama ile yapılan bir siteyi daha profesyonel görür ve bu doğrultuda değerlendirmeye alır.
Web Tasarım Yapım Adımları
1 - Projelendirme (Brief, Rakip analizi, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Bilgi mimarisi tasarımı)
2 - Grafik Tasarım
3- HTML / CSS Kodlama
4 - CMS Entegrasyonu / Yazılım İşleri
5- Test
Günümüzde artık yapay zeka ve akıllı botlar ile arama motorları daha zeki olmasından dolayı her zaman kaliteli bir siteye sahip olmanız gerekiyor. Bu sebepten dolayı gelir geçer bir web sitesi sahip olmaktansa ne istediğini bilen profesyonelliğe önem veren ve gerçekten ziyaretçileri ön planda tutan bir web sitesi sahip olmanız gerekir. Şunu unutmamalısınız dijital pazarlamada en düşük maliyetle en çok getiri kazandıran reklam çeşidi web sitedir.

Bu makale web tasarım ata sitesinden alınmıştır

https://web-tasarimi-ata.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder