Sayfalar

Kodlamaya başlamak için 5 öneri

Artık teknoloji çağındayız ve hayatımızın her alanını teknolojik aletler işgal etmiş durumda. Biz onları son kullanıcı gözüyle görüyor olsak da, kullandığınız en küçük teknolojik aletin bile arkasında binlerce satır kod var.

Biliyorsunuz ki artık geleceğin mesleklerinden bir tanesi programcılık. Bu yüzden pek çok büyük üniversite ve şirket geleceğimizi oluşturan çocuklara yönelik kodlama kursları ve oyunları geliştirmeye başladılar. Zira kod yazmak, uzmanların söylediğine göre, sadece geleceklerini parlak hale getirmeyecek, aynı zamanda onları çok daha analitik düşünen, mantıklı ve bilimsel insanlar yapacak. Bütün bu sebeplerden ötürü programcılık modern zamanın en değerli ve gerekli becerilerinden bir tanesi.

Kodlamaya başlamak için 5 öneri


1. Neden kod yazmak istediğinizi çözün.

Kod yazmaya başlayacağınız zaman gideceğiniz yön büyük bir oranda neden kod yazmak istediğinize bağlı olarak değişecektir. Burada elbette "neden" sorusunu sorarken varoluşsal bir sorgudan bahsetmiyoruz. Hangi amaçla programcılığı öğrenmek istediğinizden bahsediyoruz.

2. Doğru programlama dilini seçin.

Programlama dilleriyle ilgili yazılımcılar arasında sürekli bir didişme vardır. Bir kısmı bir programlama dilini deli gibi savunurken diğer bir grup başka bir dili kabullenip savunurlar. İşin aslı "en iyi" programlama dili diye bir şey yoktur.

3. Ufaktan başlayın ve sabırlı olun.

Hangi dili veya hangi öğrenme metodunu seçerseniz seçin, sonuçta bir işe en başından başlıyorsunuz. Her konuda olduğu gibi programlama konusunda da öğrenme esnasında sabırlı olmanız ve sürekli olarak pratik yapmanız gerekiyor. Sonuçta bir şeyi öğrenmenin en temel yollarından birisi bıkmadan usanmadan pratik yapmaktır.

4. Çocuklar için geliştirilmiş uygulamaları deneyin.

Yazının başında da söylediğim gibi gelecek çocuklarda ve programlamada olduğu için pek çok üniversite ve kuruluş çocuklara yönelik uygulamalar geliştirmeye başladılar. Her ne kadar çocuklar için desem de, bu uygulamalara baktığınız zaman her yaştan insana, özellikle de öğrenmeye hevesli herkese hitap ettiğini görebilirsiniz.

5. Çevrimiçi ücretsiz eğitim sitelerini kullanın.

Programlama öğrenmek için eğitim almanıza gerek yok çünkü artık pek çok çevrimiçi ücretsiz kurslar veren eğitim sitesi var. Codecademy, Udacity, W3Schools gibi siteler bunlardan bazıları. Bunlar aracılığıyla programlamanın temellerini öğrenebilirsiniz. Böylece kendi küçük ve basit projelerinize başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder